Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Sarı: Zeytinliada'yı biz işletmek istiyoruz”

Başkan Sarı:  Zeytinliada

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, eski köyler olup, Balıkesir'in Büyükşehir duruma gelmesinin ardından ilçelerinin mahallesi konumuna dönüşen bazı köylerin yollarını yapacaklarını açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, eski köyler olup, Balıkesir'in Büyükşehir duruma gelmesinin ardından ilçelerinin mahallesi konumuna dönüşen bazı köylerin yollarını yapacaklarını açıkladı. Sarı, Yukarı Yapıcı-Belkıs, Ballıpınar-Çayağzı, Turanlar-Ormanlı ve Turanlar-Doğanlar arasındaki 4'er kilometrelik, toplam 20 kilometreyi bulan yolları kendilerinin yapacağını belirtirken, şunları söyledi:
Ayrıca Ocaklar'daki sahil yolu ile karayolu arasındaki 7-8 kilometrelik yolu da yapmak istiyoruz. Büyükşehir, henüz kurumlaşamadı. Bu nedenle yazışmaları bile takip edemiyorlar. Gönderdiğimiz evrakın tarih ve sayısını yeniden istiyorlar. Yani, Büyükşehir'in kurumlarının tam anlamıyla oturamamasından kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Yetki devri de yapmak istemiyorlar. Zaten Gönen dahil, şu ana dek hiçbir yere yetki devri de yapmadılar. Kısmi, lokal devir yapıyorlar. Bu nedenle acilen yapılması gereken bu köy yollarını kendi olanaklarımızı zorlayarak yapacağız.”
ZEYTİNLİADA'YI BİZ İŞLETECEĞİZ
Zeytinliada ören yerini belediye olarak kendilerinin işletmek için gerekli başvuruları yaptıklarına işaret eden Sarı, şu bilgiyi verdi:
Kazıları % 99 tamamlanan Zeytinliada'yı belediye olarak işletmek istiyoruz. Bunun için Kültür Bakanlığı Anıtlar Müzeler Genel Müdürlüğü'ne, İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Restorasyon yetkisi istedik. Ayrıca, MTA'dan, Zeytinliada'daki termal suların çıkarılması konusunda kazı talebimiz var. Kısacası, Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine, adayı biz işletmek istiyoruz.”
BİR KARIŞ TOPRAĞI OLMAYANLARA ARAMA YETKİSİ VERİLİYOR
Erdek ilçesi sınırları içinde ve Kapıdağ'da bir karış toprağı bile olmayanlara bile Ankara'dan maden arama yetkisi verilmesini de eleştiren Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
Adamın, bölgemizde bir metre toprağı yok ama siyasi kanallardan, maden arama ruhsatı alabiliyor. İşte Erdek'in karşısındaki Tavşanlıada'da da, Kapıdağ'da da durum böyle. Bu iş yanlıştır. Doğayı, çevreyi katletmek demektir.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false